شالوده مرکب

شالوده زمانی که برای دو ستون یا بیشتر از دو ستون استفاده می شود، شالوده مرکب نامیده می شود.

در این مقاله ما  قصد داریم به طور کلی شالوده های مرکب را بشناسیم و به صورت مختصر اطلاعاتی از این شالوده بدست آوریم.

شالوده مرکب  عمدتا دو نوع است:

  1. شالوده مرکب مستطیلی
  2. شالوده مرک ذوزنقه ای

شالوده مرکب

این نوع از شالوده در شرایط زیر ارائه می شود:

  1. هنگامی که ستون ها بسیار نزدیک به یکدیگر قرار می گیرند و شالوده های منفرد آنها همپوشانی دارند.
  2. هنگامی که خاک دارای ظرفیت باربری کم است و یک منطقه بزرگ باید در زیر شالوده منفرد قرار بگیرد.
  3. هنگامی که انتهای ستون در نزدیکی خط املاک قرار دارد،و امکان توسعه شالوده در سمت خط املاک وجود ندارد.

هدف اصلی استفاده از شالوده مرکب توزیع فشار یکنواخت در زیر شالوده است.

برای رسیدن به این هدف، مرکز جرم شالوده باید برابر با مرکز جرم دو ستون باشد.

اگر ستون های خارجی نزدیک تر به خط املاک ، بار سنگین تری را تحمل کنند، ضروری است که از شالوده ی ذوزنقه ای برای حفظ تعادل مرکز جرم  شالوده و مرکز جرم دو ستون استفاده کنیم.

در غیر این صورت فقط شالوده مستطیل شکل ممکن است فراهم شود.

 نکات اضافی زیر باید به منظور فراهم آوردن شالوده های مرکب در نظر گرفته شود:

  1. این نوع شالوده به عنوان یک کف معکوس محسوب می شود، در حالیکه بار شالوده توسط ستون ها حمل می شود و با استفاده از واکنش یکنواخت زمین به زیر زمین منتقل میشود.
  2. محدوده محصور شده توسط شالوده مرکب باید معادل یا بیشتر از مقداری که از تقسیم کل بار ترکیب شده به ستون ها با استفاده از ظرفیت باربری مطمئن خاک باشد.
  3. شکل شالوده مرکب باید به گونه ای انتخاب شود که مرکز جرم آن با مرکز جرم  واکنش خاک هماهنگ شود.

 

شالوده زمانی که برای دو ستون یا بیشتر از دو ستون استفاده می شود، شالوده مرکب نامیده می شود. در این مقاله ما  قصد داریم به طور کلی شالوده های مرکب را بشناسیم و به صورت مختصر اطلاعاتی از این شالوده بدست آوریم. شالوده مرکب  عمدتا دو نوع است: شالوده مرکب مستطیلی شالوده مرک ذوزنقه ای شالوده مرکب این نوع از شالوده در شرایط زیر ارائه می شود: هنگامی که ستون ها بسیار نزدیک به یکدیگر قرار می گیرند و شالوده های منفرد آنها همپوشانی دارند. هنگامی که خاک دارای ظرفیت باربری کم است و یک منطقه بزرگ باید در زیر شالوده منفرد قرار بگیرد. هنگامی که انتهای ستون در نزدیکی خط املاک قرار دارد،و امکان توسعه شالوده در سمت خط املاک وجود ندارد. هدف اصلی استفاده از شالوده مرکب توزیع فشار یکنواخت در زیر شالوده است. برای رسیدن به این هدف، مرکز جرم شالوده باید برابر با مرکز جرم دو ستون باشد. اگر ستون های خارجی نزدیک تر به خط املاک ، بار سنگین تری را تحمل کنند، ضروری است که از شالوده ی ذوزنقه ای برای حفظ تعادل مرکز جرم  شالوده و مرکز جرم دو ستون استفاده کنیم. در غیر این صورت فقط شالوده مستطیل شکل ممکن است فراهم شود.  نکات اضافی زیر باید به منظور فراهم آوردن شالوده های مرکب در نظر گرفته شود: این نوع شالوده به عنوان یک کف معکوس محسوب می شود، در حالیکه بار شالوده توسط ستون ها حمل می شود و با استفاده از واکنش یکنواخت زمین به زیر زمین منتقل میشود. محدوده محصور شده توسط شالوده مرکب باید معادل یا بیشتر از مقداری که از تقسیم کل بار ترکیب شده به ستون ها با استفاده از ظرفیت باربری مطمئن خاک باشد. شکل شالوده مرکب باید به گونه ای انتخاب شود که مرکز جرم آن با مرکز جرم  واکنش خاک هماهنگ شود.  

آیدین محمدی

آیدین محمدی هستم و چند سالی هست که به صورت حرفه ای در زمینه ی ساختمان فعالیت میکنم و اطلاعات و دانسته های خودم رو با شما در اینجا مطرح میکنم , همچنین در زمینه ی محاسبات سازه , متره ، راهسازی و روسازی راه به صورت تخصصی تر فعالیت میکنم.

نمایش تمام نوشته ها
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *